Вторник, 08 Юни 2021
    
Любопитно

8-ми март по време на пандемия…

  08.03.2021 11:46  
8-ми март по време на пандемия…

За тази вечер всички бургаски заведения са резервирани

Празнуват се в различни часове, но все пак навън

 

Мая Гайтанджиева

 

Преди една година точно 8-ми март беше последният празник, прекаран в нормална обстановка. Никой нямаше никаква представа, че така ще ни завърти колелото на живота и в момента ще се намираме в други обстоятелства, макар че мерките са малко по-отпуснати все пак не сме видели все още нормалния живот, който всеки от нас очаква с нетърпение. Докато още в началото си мислехме, че това е един лош кошмар и чакахме само да се събудим от него и всичко това, което се случи, да го няма, то една година по-късно продължаваме да живеем в нова реалност.

Обстановката ще развали ли празника на нежната половина от обществото и страхът от заразяване ще им попречи ли да излязат с приятелки на по чаша вино, или ще се възползват от възможността до 23 часа да се видят с момичетата?

След разговор с доста дами, както и служители на заведения отговорът е само един. Заведенията са напълно резервирани. Част от тях даже си имат програма за дамите, други пък работят с часови диапазон, поради наплива от клиенти и за да успеят да смогнат, резервациите ще започнат от 18:30 до 20:30, а вторият часови диапазон е от 21:00 до 23:00 часа. Има и малка част от нежния пол, които ги е страх от заразата и не искат да ходят на обществени места. Тази част ще използват добре позната опция за празнуване, която е отпреди да отворят заведенията, в апартамент до 15 души, само от компанията на своите най-близки приятелки. Не ви ли устройват и двата варианта, има и трети, който също е много добра идея за прекарване на празника и той е малко увеличаване на уикенда с кратка почивка или само с няколко часа в спа центъра. Така за кратко ще се откъснете от сивото си ежедневие и ще може да отделите време за себе си.

При подаръците няма промяна. Там класиката шества

 

Може би най-масовия подарък е именно красиво бижу или пък стилен парфюм, но все пак да не забравяме и класическите червени рози или друг прекрасен букет. Букетите имат и много интересна символика. Общото правило гласи – винаги нечетно число. Различното количество цветя има различно символично значение: три броя – уважение; пет броя – признание; седем броя – любов и девет броя – обожание. Особено значение има и единицата. Тогава то демонстрира особена връзка между мъжа и жената: „Ти си моята единствена“. Цветовата палитра е разнообразна и също има своето значение. Малко хора знаят, че жълтият цвят е символ на приятелство, червеното е на любов и страст, розовото на юношеска или родствена любов и бялото на чистота и невинност.

Има и още една интересна алтернатива на букета и ако искате да бъдете оригинални или подарявате букет на човек, който не обича цветя - новата мода е ядливи букети. Ето и няколко примера за такива:

И последната идея, която мога да ви дам за оригинален подарък на дама с развито чувство за хумор е карикатурата.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
 Ламбро Попов: Завеждането на дела за липса на технически паспорт ще създаде опасен прецедент
  09.03.2021 10:38      

  Ламбро Попов е секретар на Асоциацията на дружествата, управляващи етажна