Събота, 05 Юни 2021
    
Бизнес

Цветарите се надяват на добър осми март

  05.03.2021 15:27  
Цветарите се надяват на добър осми март

Дона МИТЕВА

Цветарите в Бургас очакват добър осми март. Заредили са саксийни и рязан цвят от всякакъв вид и на всякаква цена. Надежда за по-добра печалба им дава факта, че женският ден е в понеделник. Така ще се купуват цветя и за офисите – да се подарят на колежки. Докато миналата година бе в неделя и този вид харчове бяха спестени на силния пол.

„Цените на цветята са като всеки осми март. Няма някакво драстично поскъпване. У хората забелязвам желание да подарят цветя, да зарадват близък. Имат настроение. Може би защото вече и с Ковид-а се поопознахме, няма го този стрес от неизвестното, какъвто бе миналата година по това време“, коментира Анна Панайотова, флорист.

В момента в студиото при тях вече постъпват заявки за изработване на големи букети, които ще бъдат подарени на празника. Флористката е категорична, че всяка година си имат клиенти – ценители, които залагат на впечатляващи букети. Тя дава пример, че са правили за предходен осми март букет от 200 рози.

Разбира се, не е необходимо да се купи такъв букет непременно или пък орхидея „Ванда“, която струва 60 лева. Изборът позволява всеки, според собствения си бюджет да избере и подходящите цветя. Всички са наясно, че в сегашната ситуация харчовете на болшинството са премерени, та донякъде и ограничени.

Традиционната роза, в зависимост от дължината на дръжката може да се намери  на цена от 4-5 лева, хризантемата – 3.50 – 4.00лв, скромният карамфил върви по 0.80 до1.00лев. Дъхавата фрезия, която е собствено производство на фирмата на Анна Панайотова е на цена 0.80 лв.

Саксийните пролетни цветя, които също са много предпочитани са – единичният зюмбюл за 2 лева, а тройният за 5.

Търсени са също теменужките, мини розите нарцисите, както  в саксия, така и като рязан цвят.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на