Събота, 05 Юни 2021
    
Спорт

Топ 5 на най-великите тенис мачове

  05.03.2021 14:17  
Топ 5 на най-великите тенис мачове

Тенисът е спорт, който ни е осигурявал някои изключителни емоции през годините. Ставали сме свидетели на епични битки, наподобяващи тези между римските гладиатори в древността. Това е индивидуален спорт, в който всеки е сам за себе си - сам си на корта и не можеш да разчиташ на помощ от съотборник.

В тази статия ще разгледаме пет от най-великите тенис мачове на всички времена. А ако и вие сте луди по този спорт, отбийте се в bet365 и направете своите печеливши залози.

5. Новак Джокович с/у Рафаел Надал (2012)

През 2012 година Новак Джокович се изправи срещу Рафаел Надал във финал на Australian Open, който феновете няма да забравят. Титаничната битка между двамата големи шампиони продължи точно 5 часа и 53 минути - нов рекорд за най-дълъг финал на турнир от Големия шлем. В самия край и двамата бяха на ръба на силите си, но Джокович все пак успя да измъкне победата.

4. Моника Селеш с/у Щефи Граф (1992)

Преди да бъде наръгана с нож в гърба от фанатичен фен на Щефи Граф, Моника Селеш бе една от най-добрите тенисистки в света. Тя го доказа и през 1992 година, когато побеждава самата Граф във финала на “Ролан Гарос” в Париж - 6-2 3-6 10-8. “Короната” на целия турнир е третият решаващ сет във финала, по време на който двете шампионки играят общо 18 гейма. Победата обаче е за Селеш.

 

3. Бьорн Борг с/у Джон МакЕнроу (1980)

Съперничеството между Бьорн Борг и Джон МакЕнроу е едно от най-емблематичните в историята, като дори има игрален филм, посветен на него. Един от най-добрите мачове между двамата се състои през 1980 година, когато те се срещат във финала на “Уимбълдън”. Борг печели мача в пет сета, а в четвъртия се състои един от най-драматичните тайбреци в историята, спечелен от МакЕнроу с 18-16.

 
2. Крис Евърт с/у Мартина Навратилова (1985)

Съперничеството между Крис Евърт и Мартина Навратилова е друг важен акцент в историята на световния тенис. Две от най-великите състезателки на всички времена си оспорваха първото място в световната ранглиста, а финалът на “Ролан Гарос” през 1985 година е сред невероятните им спектакли. Тогава Евърт играе не само за титлата, но и за това да се върне под №1 в света. В решаващия трети сет Навратилова пропуска да спечели ключов гейм при преднина от 0-40, което я лишава от победата.

 

1.Рафаел Надал с/у Роджър Федерер (2008)

Мнозина определят този финал на “Уимбълдън” между Надал и Федерер като най-перфектния тенис мач на всички времена. По това време Федерер изглежда непобедим на трева, докато майсторът на клея Надал се бори за първата си титла в Лондон. Никой от анализаторите не дава шансове на испанеца, но Матадора изиграва най-добрия мач на тревна настилка в кариерата си. Матадора успява да шокира цялата тенис общественост и побеждава Федерер там, където швейцарецът изглежда недостижим - на свещената трева на “Уимбълдън”.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на