Вторник, 25 Май 2021
    
Несебър

По-сигурни и безопасни условия в несебърското СУ Любен Каравелов

  22.02.2021 16:53  
По-сигурни и безопасни условия в несебърското СУ Любен Каравелов

Ръководството на СУ “Любен Каравелов” – Несебър направи значителни инвестиции с цел по-сигурни и безопасни условия на труд и обучение както по време на извънредната епидемична обстановка, така и за в бъдеще.

На централния вход е поставен панел за контрол на достъпа с лицево разпознаване, който измерва температурата посредством термокамера. Гласовата аларма се активира незабавно, когато температурата надвишава предупредителния праг. Точността на измерване е ± 0,3 о С, а скоростта на отговор около 0,2 секунди.

В сградата са разположени 3 мобилни въздухопречистватели Xiaomi Mi Air Purifier 3/3H, единият от които е дарение от РУО. Площта за пречистване е до 37 кв. м. Устройството има тъч дисплей, от който може да се настрои работният режим, да се види състоянието на продукта и качеството на въздуха. То има 3-слоен НЕРА филтър, който елиминира 99,97% дим, домашен прах, спори на плесен, цветен прашец и други фини частици с размер от само 0,3 микрона. Интелигентното управление включва прецизен лазерен сензор за прахови частици, който осъществява постоянен мониторинг на качеството на въздуха и задава скоростта на вентилатора.

Закупени и в експлоатация са 10 бактерицидни ултравиолетови лампи, убиващи вируси и бактерии, щадящи околната среда, с ниско съдържание на живак и без излъчване на озон. Те покриват до 150 кв.м. площ и са с над 10 хил. часа живот на лампите. 30-40 мин. дневно са достатъчни за пълна дезинфекция. Лампите са безопасни, а вграденият датчик за движение автоматично изключва UV лампата при засичане на хора в помещението. Разполагат с таймер за отложен старт, който се включва след напускане на помещението.

В коридорите на първия и втория етаж е подменено старото осветление с ново LED осветление. То консумира от 5 до 8 пъти по-малко електроенергия, телата не съдържат вредни газове или живак, а животът им е около 10 пъти по-дълъг от този на обикновените лампи. Това осветление не генерира ултравиолетови и инфрачервени лъчи.

Във физкултурния салон е поставен Airius PureAir – въздушно-циркулационна система за пречистване на въздуха и повърхностите чрез PHI клетка (Фотохидро-йонизация). По този начин ефективно се неутрализират 99% от всички вредни микроби, вируси, плесени, миризми и други замърсители в помещенията. PHI клетката отделя йонизирани хидропероксиди - натурално почистващо средство, което циркулира във въздуха чрез вентилатор. То не се нуждае от поддръжка и осигурява всички функции и предимства на най-популярната дестратификационна система за циркулация на въздуха, която балансира температурата, подобрява комфорта, намалява разходите за отопление и охлаждане, и нивата на СО2 с 20-50% . Устройството е монтирано на тавана и е обезопасено с крепежни елементи, които издържат минимум 5 пъти теглото на продукта.

Налице е проект за преобзавеждане и осъвременяване на три класни стаи, който ще бъде реализиран до края на учебната година.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник