Четвъртък, 27 Май 2021
    
Бургас

106 отлични студенти получават общински стипендии

  23.02.2021 15:07  
106 отлични студенти получават общински стипендии

Георги РУСИНОВ

 

106 са бургаските студенти, които получават общински стипендии. Това заяви по време на дебатите по бюджета на Община Бургас общинският съветник от ГЕРБ проф. Сотир Сотиров. Той добави, че това според него означава, че Бургас също е отличник в страната с такива успехи на младите хора.

„Има много неща, които се случват в Бургас и са обърнати към знанието, науката и младите хора. В този бюджета са планирани 100 000 лева за програмата „Бургаски деца“. По другата програмата – „Успешни студенти“ има 106 студенти, които са получили стипендии. Те са във важни направления – образование, наука, информационни технологии, студентите от НХА и други. На практика това са деца, които са върха на знанието в Бургас“, заяви професорът.

Той добави като важна и програмата „Уча в Бургас“, която ще стартира пилотно. С нея всички учебни заведения ще промотират добрите си практики с цел привличане на ученици и студенти.

„Това са моите мотиви, с които ще гласувам „за“ този бюджет“, уточни Сотиров.

Председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова добави, че за пръв път място в бюджета намира и фонд „Наука“, който стартира от тази година с 50 000 лева.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник