Вторник, 25 Май 2021
    
Любопитно

Днес е Световен ден на радиото

  13.02.2021 10:40  
Днес е Световен ден на радиото

На тази дата през 1946 година за първи път „гласът“ на Обединените нации прозвучава в ефира на радиото на ООН. По инициатива на ЮНЕСКО, датата 13 февруари е приета и се отбелязва в цял свят като Денят на радиото. Денят има за цел да се повиши информираността за значението на радиото, насърчаване на лицата, отговорни за взимането на решения за предоставяне на достъп до информация чрез радио и подобряване на работата в мрежа и международното сътрудничество между радио- и телевизионните оператори.

Радиото е медията, без която не можем, която завинаги промени общуването между хората. Независимо кога, как и къде слушате радио – сутрин преди работа, докато пътувате или вечер преди да си легнете. Независимо дали го слушате със стария транзистор или радиоточката, през компютъра или телефона си, в къщи или в колата си - радиото неизменно е част от нашето ежедневие. То винаги е редом с нас.

Още от своето създаване радиото се доказва като най-бързото, най-доброто и най-достъпното средство за социално общуване. Радиовълните преодоляват всички граници и достигат до всеки и навсякъде.

Радиото е най-широко достъпната медия, достигаща до най-много хора по цял свят, независимо от образователната им степен, социално-икономически статус, пол и възраст. А ние празнуваме уникалната способност на тази медия да се докосва до живота и сближава хората във всяко кътче на земното кълбо.

Мотото тази година е “Нов свят, ново радио”


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник