Събота, 15 Май 2021
    
Бургас

Решението за онлайн сесия ядоса част от опозицията

  13.02.2021 09:52  
Решението за онлайн сесия ядоса част от опозицията

Движение България на гражданите  настоява за преразглеждане на решението за неприсъствената февруарска сесия.Точно те бяха хората, които внесоха искане  сесията да е присъствена и се взе решение за такава, но в петък бе отменено заради зачестилити случаи на Ковид в общината.  Според ДБГ-Бургас решението е взето от три групи ГЕРБ, БСП и СЕК една седмица след като бе обявено, че заседанието ще е присъствено.

„ДБГ категорично не одобрява взетото решение и мотивите към него, тъй като същите могат да се провеждат безпроблемно при спазване на всички противоепидемични мерки. Ние сме против да се спекулира с настоящото положение, както и да се възпрепятства работата на Общински съвет с несъстоятелни аргументи. Ако се налага пълен локдаун, то нека бъде приложен, но не и да се действа избирателно. Напомняме, че на предстоящата сесия през месец февруари ще бъде обсъждан и гласуван Бюджетът на Община Бургас за 2021 година. За нас е повече от неприемливо това да се случва при подобни условия, които създават предпоставки за съмнения в демократичността на процеса гласуване. Бюджетът е основен инструмент за провеждане на икономическа, финансова и социална политика от страна на Община Бургас и като такъв неговото приемане изисква пълен достъп на граждани и медии до информация относно неговото приемане. Призоваваме хората, които вчера взеха това решение, да обяснят публично заетата от тях позиция. Настояваме за преразглеждане на същото, като се даде възможност на глас на всички общински съветници. Това не е въпрос, който може да бъде решен от трима души в една стая, се казва в позицията на съветниците от ДБГ, разпространена до медиите.

Припомняме, че на последното заседание на Общинския съвет Живко Табаков се усъмни в това, че съветниците са зад устройствата си и поиска поименно преброявене, което предизвика куп подигравки и насмешки от страна от част от останалите групи, в същото време други съветници се оплакаха, че редовно на техни изказвания се прекъсва и заглушава връзката и не се чува какво точно говорят.

 

 

 


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.