Вторник, 18 Май 2021
    
Общество

Чака ни мразовит уикенд, минусови температури и през следващата седмица

  12.02.2021 17:43  
Чака ни мразовит уикенд, минусови температури и през следващата седмица

Истинска зима ще маркира двата почивни дни. Времето ще е студено, очакват се и нови снеговалежи. 

В събота сутринта ще се покаже слънцето, но то ще „хапе” с ниски температури между минус 5 и минус 10 градуса. Вятърът ще отслабне и вече ще е с по-незначителни пориви, съобщава NOVA.

В хода на деня температурите ще се повишат, но ще останат в стойности около и малко над нулата, в интервала от минус 4 до плюс 1 градус - в сила е жълт код за отрицателни средноденонощни температури в цялата страна. Облачността от югозапад ще се увеличава и по-късно следобед ще завали сняг – първо на югозапад, после и в централните и източните части на Южна България.

В неделя ще вали сняг – в по-значителни количества в южната половина на страната. Вятърът ще се усилва – по-осезаемо в Източна България, а температурите ще останат ниски – сутринта отново между минус 5 и минус 10 градуса, а през деня - около нулата. До вечерта снежната покривка ще достигне между 10 и 20 см.

Следващата седмица ще е студена. До понеделник сутринта снеговалежът покрай поредния средиземноморски циклон ще спре. Облаците ще се разкъсат, което е предпоставка за много студено време. Ще продължи да превалява сняг в незначителни количества, но ще се показва и слънцето. 

През цялата работна седмица термометрите ще се задържат в интервала минус 5 - минус 10 градуса сутрин и около нулата - през деня. В средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини живакът ще падне и под минус 15 градуса.


Анкета

Ще гласувате ли на изборите посред лято (11 юли)?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Иванка Делева, уредник в Историческия музей: Бургас успява по най-добрия начин да оползотвори свободата си
  06.02.2021 10:13      

Днес се навършват 143 години от Освобождението на града от османско робство.