Петък, 26 Фев 2021
    
Поморие

Пет улици в Каблешково ще се ремонтират за близо 900 000 лв.

  11.02.2021 16:55  
Пет улици в Каблешково ще се ремонтират за близо 900 000 лв.

Георги РУСИНОВ

 

Пет улици в Каблешково ще бъдат ремонтирани и благоустроени срещу близо 900 000 лева, показва репортерска проверка на „Черноморски фар“. Община Поморие е обявила обществена поръчка за целта. Прогнозната стойност е 833 333.33 лева, без ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е 22 февруари 2021-ва.

Улиците, които са включени, са: „Теменуга“, „Възраждане“, „Ахелой“, „Климент Охридски“ и „Любен Каравелов“. Ремонтите на първата касаят частта от улица „Панайот Волов“ до УПИ III, кв.7 и УПИ XIV, кв.8. „Възраждане“ също ще бъде ремонтирана с начална точка от улица „Панайот Волов“.

Дейностите по улица „Ахелой“ ще са в две точки – от улица „Божур“ до улица „Копривщица“ и от улица „Копривщица“ до улица „Рекица“. Улица „Климент Охридски“ ще се ремонтира от улица „Любен Каравелов“ до улица „Иван Вазов“, а улица „Любен Каравелов“ - от улица „Климент Охридски“ до улица „Захари Стоянов“.

Нова улична и тротоарна настилка ще има на улиците „Теменуга“, Възраждане“ и „Ахелой“, които са без настилки. „Климент Охридски и „Любен Каравелов“ ще се рехабилитират и ремонтират.

„Целта на разработката е осигуряване на достъп до прилежащите имоти на улици „Теменуга“, „Възраждане“ и „Ахелой“ и транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилките на улица „Климент Охридски“ и улица „Любен Каравелов“, посочват от Община Поморие.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник