Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Карнобат Любопитно

Карнобатската зима – сред най-известните

  07.02.2021 10:51  
Карнобатската зима – сред най-известните

Зимата в Карнобат се оказва сред най-известните в страната, благодарение на художника Алекси Денев Генов /Лечо/. Той е нарисувал сезона в картина. На нея е изобразен един от символите на града – часовниковата кула. Картината „Зима в стария Карнобат“ е една от най-разпространените и продавани  коледни картички в страната, а наскоро отново се завъртя в интернет пространството заради падналия сняг. Винаги предизвиква емоции и спомени сред настоящи и бивши жители на града.

Алекси Денев бе известен на по-възрастните карнобатлии като художникът на търговията. Тогава, по времето на Леч, Карнобат е имал най-красивите коледни витрини в България.  Той е известен още като рядко благороден човек, който дава всичко от себе си, за да запечата красотата на Карнобат в картините си за поколенията.

Рисува силно натуралистично, но неговите картини са близко до сърцето на карнобатлии, които са му се отблагодарявали.

Преди време Кольо Илчев, редактор във вестник "Карнобатска правда" , го нарича "най-карнобатския " художник. и беше абсолютно прав, защото е рисувал  пленерно -  от натура. Зимите  - също рисувал на улицата със статива.

 

 .


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ