Вторник, 27 Апр 2021
    
Руен

Динамична снежна обстановка в Руенско, паднал стълб остави три села без ток

  27.01.2021 13:52  
Динамична снежна обстановка в Руенско, паднал стълб остави три села без ток

Михаил КОЛЕВ

 

Динамична е обстановката в община Руен покрай снеговалежите, обяви пред вестник „Черноморски фар“ кметът Исмаил Осман. И към момента в района продължава да вали сняг, придружен със силен променлив вятър, който допълнително усложнява ситуацията.

Осман допълни, че с чистенето на общинската пътна мрежа се получава „ефектът на коритото“ - от двете страни на платната има издигнати диги сняг, а този който вали и пада на пътя, бързо запълва пространството заради вятъра, като се налага снегорините отново да разчистват.

Няколко пътни участъка са по-критични към момента. Това са Добра поляна-Топчийско-Мрежичко, Вресово-Зайчар, Соколец-Каравельово и Планиница-Рупча. Засега те са проходими, но не се знае дали заради лошото време някой от тях няма да бъде затворен. Съветът на Исмаил Осман е всички шофьора, пътуващи по общинските пътища, да са внимателни и задължително със зимни гуми на автомобилите си.

За щастие бедстващи хора в Руенско няма, каза още кметът на общината.

По-рано в няколко села е нямало ток, но към момента електричеството в повечето от тях е частично възстановено. Ток все още няма в Добромир, Билка и Струя заради паднал далекопровод край река Луда Камчия. За да се възстанови електрозахранването в момента временно се поставят три дървени електрически стълба, като очакванията са до вечерта в трите села отново да има ток. Поради тази причина ще се наложи и временно затваряне на пътя, който води до въпросните населени места. Онези граждани, които пътуват по спешност, все пак ще бъдат пуснати да преминат, докато тече монтирането на стълбовете, което няма да продължи дълго, увери Исмаил Осман.

„Срещу природата не можем да се борим. От вчера вечерта не сме спрели да работим, всички налични общински снегорини са на линия и почистват. Единият от тях беше закъсал край село Топчийско заради силния снеговалеж, но бе изтеглен. Проблемът не е снегът, а силният и променлив вятър, който образува навявания“, каза още той.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати