Събота, 01 Май 2021
    
Малко Търново

Странджа покрита със сняг, възстановяват електрозахранването

  27.01.2021 10:00  
Странджа покрита със сняг, възстановяват електрозахранването

Дона МИТЕВА

Странджа планина се превърна в зимна приказка. Снегът"Много красиво и снежно, но ако пътувате из Странджа - карайте внимателно", предупреди кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Кметът подчерта, че пътищата са проходими и електричеството е почти на пълно възстановено.

„Снощи част от Малко Търново и още 11 села останахме без ток. Снегът е мокър и тежък и скъса електропороводи. Екипите на EVN работят професионално, за което им благодаря. Още в полунощ бе възстановено електричеството в града, а до час ще имат ток и последните три села от общината, на които захранването бе прекъснато“, обясни Янчев.

Преди да завали снега снощи от 23 часа дъждът също е бил обилен, което налага да се шофира внимателно, защото ако паднат още температурите ще заледи асфалта.

„Колкото е красиво, толкова е и рисково. Аз лично наблюдавам Младежко, защото земята там е много напоена и не може да поеме още вода. При предният валеж направихме дига, за сметка на това реката изби и селото бе откъснато за ден. Надявам се сега да няма проблеми“, разказа кмета.
Отивайки сутринта до Стоилово, старец с добро чувство за хумор го посрещнал с думите: „Едно време на това му викахме ние сняг, а сега вие му казвате бедствие“.

В Община Малко Търново се надяват наистина да си остане снеговалежа само зимна приказка, да няма бедствия и аварии.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати