Петък, 30 Апр 2021
    
Бизнес

Ресторантьори протестират с хепънинг пред Министерски съвет

  27.01.2021 13:02  
Ресторантьори протестират с хепънинг пред Министерски съвет

С хепънинг започна протеста на ресторантьорите от цялата страна. Въпреки обещаното охлабване на мерките „Марш към свободата“ има. Причината – собственици на заведения и служителите не са съгласни с идеята да отворят на 1 март, както гласи заповедта на здравния министър от вчера. Те искат и спешни финансови мерки. По думите им, парите, отпуснати от държавата, стигали до тях бавно и трудно.

„Искаме работа, да си плащаме данъците. Всичко това, което се случва няма никаква логика“, каза представител на бранша от столицата. Негова колежка допълни, че от 50 души персонал, който е поддържала, в момента има трима“.

Проблемът в разпространението на Ковид -19 не е в заведенията – нито дневните, нито нощните. „Популизмът, че заведенията са най-опасни си го внасяме от Европа. В същото време във Франция, Англия, където заведенията не работят вече 6 месеца заболеваемостта е много по-висока“, обобщи водещият.

От бранша са категорични, че ще бъдат „най-готините и най-шумни протестиращи“, но без агресия. В знак на благодарност за това, че на студа са и полицаите, те им ръкопляскаха.

Пространството пред Министерски съвет е изпълнено с протестиращи представители на ресторантьорския бранш от цялата страна. Водещият поздрави специално групите от Бургас, Поморие, които въпреки зимните условия са на линия. Най-честото скандиране е „Искаме да работим!“.

Протестът е подкрепен от хората от хазартния бизнес, земеделците, собствениците на фитнес зали, детските парти центрове и други  бизнеси.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати