Сряда, 28 Апр 2021
    
Бизнес

Ресторантьорите излизат на протест

  27.01.2021 09:23  
Ресторантьорите излизат на протест
През декември бургаски среден и дребен бизнес в тази сфера излезе на протест
  faragency.bg

Остава напрежението сред ресторантьорите в страната, въпреки обявеното разхлабване на мерките. Част от бранша излиза на протест. Причината – собственици на заведения и служителите не са съгласни с идеята да отворят на 1 март, както гласи заповедта на здравния министър от вчера.

Служителите искат и спешни финансови мерки. По думите им, парите, отпуснати от държавата, стигали до тях, но бавно и трудно.

"Както казах преди няколко дни, този бранш е много труден, дори и да няма Ковид! В този бранш всеки ден трябва да си креативен, адаптивен, мислещ, да се бориш за всеки клиент! Но когато трябва да се бориш и срещу собствената си държава, нещата стават невъзможни.
Аз обаче тази дума "невъзможно" съм я премахнал от речника си. Както се казваше преди години в една реклама "невъзможно" е само силна дума, използвана от слаби хора! Е, хората от този бранш днес ще покажем, че не сме слаби, а напротив!
А на тези, които вчера най-подмолно отидоха на среща с министър Ангелов и след това се опитаха да разцепят бранша ще им кажа, че един ден могат да се окажат в нашата ситуация, а тогава ще разберат, че така НЕ СЕ ПРАВИ, защото обърнахте огромна маса хора срещу себе си...
Ще се видим пред Министерски Съвет!", написа преди броени минути общинският съветник Манол Тодоров, който е  зает в този бизнес и пътува за протестта в София.
 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати