Вторник, 27 Апр 2021
    
Любопитно Поморие

Зелени Балкани ще продължат дейността си в Посетителския център в Поморие

  21.01.2021 17:55  
Зелени Балкани ще продължат дейността си в Посетителския център в Поморие

След проведената кампания ои получената обществена подкрепа от граждани и организациите от Коалиция "За да остане природа в България",, Общинският съвет на Поморие откликна на исканията за продължаване на работата на "Зелени Балкани" в Посетителски център "Поморийско езеро".

"С решение номер 322/10.12.2020 г. на Общинския съвет ни е предоставен безвъзмезден достъп до създадения от нас Посетителски център, собственост на Община Поморие. Това ще ни даде възможност да продължим образователните си и информационни дейности, насочени към опазване на Поморийско езеро. Със съгласието на общинските съветници доброволците на Зелени Балкани ще могат да използват една от стаите в Центъра за съхраняване на имущество и консумативи, нужни за информационните събития и доброволческите бригади, насочени към опазване на биоразнообразието на езерото.
 
Благодарим на всички български и чуждестранни граждани, както и на всички организации, които подкрепиха исканията ни към Общината, както и на всички общински съветници, които гласуваха в полза на обществения интерес", заявиха от Сдружение "Зелени Балкани". 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати