Петък, 30 Апр 2021
    
Бургас

Общински съвет – Бургас подкрепи кмета Николов в искането му за спешни ВиК ремонти

  26.01.2021 14:09  
Общински съвет – Бургас подкрепи кмета Николов в искането му за спешни ВиК ремонти

Георги РУСИНОВ

 

Общински съвет – Бургас подкрепи кметът на Община Бургас Димитър Николов в искането му до ВиК-Бургас за спешни ремонти от страна на дружеството по бургаски улици. Кметът за пореден път заяви, че ремонти на улици от страна на общината ще се правят само, когато ВиК извършите техните подмени на водопроводи и канализация.

„Това е политиката ни от няколко мандата. Тази администрация никога не се е отнасяла безотговорно със средства от данъците на бургазлии. Заради това нямаме намерение да прахосваме пари и да ремонтираме улици, които са с неподменена инфраструктура на ВиК. Ежедневно на няколко места в града възникват ВиК аварии. Аз моля, ако гражданите имат сигнали за дупки и проблеми да ги изпращат до Вик-Бургас. То не е собственост на Община Бургас, нито на държавата. Аз изпращах писма, сега искам по-солидно с гласовете на общинските съветници, ако ме подкрепите, да внеса списъка с улиците, които спешно се нуждаят от ремонт. Иначе много се нуждаят от това, но ние сме вкарали тези, откъдето получаваме най-много сигнали и оплаквания и ни молят да ги ремонтираме. Имаме готовност да внесем предложение те да се ремонтират за една година. Средства ще намерим. Без обаче ВиК-Бургас да подмени своята инфраструктура, ние ремонти няма да правим“, заяви кметът.

Градоначалникът добави, че на няколко пъти пише писма до ВиК-Бургас, но от там му отговарят, че имало и други общини и градове, където има нужда от ремонти.

„Искам да променим това и затова търся подкрепата ви. Имаме готовност да започнем ремонтите веднага щом ВиК-Бургас подмени водопроводите и канализацията. С това се стремим да направим нещо качествено, а не кърпеж на кърпежа“, каза още Николов.

Българово, Равнец и Твърдица също ще бъдат обект на ремонти, тъй като и за тях се готвят проекти. В Банево, Ветрен, Маринка и Рудник ВиК инфраструктурата е подменена, а улиците асфалтирани, добави кметът.

В проектобюджета на общината за 2021 влизат средства за ремонти в селата.


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати