Сряда, 21 Апр 2021
    
Общество

8% от фармацевтите в Бургаско искат да се ваксинират

  19.01.2021 09:23  
8% от фармацевтите в Бургаско искат да се ваксинират

Ина ПЕТРОВА

Едва 8% от фармацевтите в Бургаска област са заявили желание, че желаят да се ваксинират. В списъците към момента фигурират имената на 51 души от общо 402-ма, вписани в регистририте от региона.

Данните съобщи председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева.

 „43 от колегите са от Бургас и по един е подал заявление от аптеки в Созопол, Несебър, Айтос, Карнобат, Черноморец, Сунгурларе, Слънчев бряг и Св. Влас“, уточни Бургазлиева. Тя допълни, че част от колегите ѝ вече са преболедували от коронавирус, което е една от причините за по-слабия интерес. Сред другите е стриктното спазване на противоепидемичните мерки в аптеките и изчакването от страна на фармацевтите на по-големи дози от препарата и влизането на нови видове ваксини.

Към началато на тази седмица ваксинацията на фармацевтите в Бургаско все още не е започнала. „Дори в момента колегите ми звънят да питат кога ще започне ваксинирането. Но всъщност ние нямаме план и график, по който да се извършват ваксинацията“, подчерта Бургазлиева.

Формите, в които фармацевтите трябва да подадат съгласие, още са отворени, така че броят им може да расте занапред. Те се подават директно към Българския фармацевтичен съюз.

 


Анкета

Какво е политическото бъдеще на България


Резултати