Петък, 05 Мар 2021
    
Общество

8% от фармацевтите в Бургаско искат да се ваксинират

  19.01.2021 09:23  
8% от фармацевтите в Бургаско искат да се ваксинират

Ина ПЕТРОВА

Едва 8% от фармацевтите в Бургаска област са заявили желание, че желаят да се ваксинират. В списъците към момента фигурират имената на 51 души от общо 402-ма, вписани в регистририте от региона.

Данните съобщи председателят на Регионалната фармацевтична колегия Любима Бургазлиева.

 „43 от колегите са от Бургас и по един е подал заявление от аптеки в Созопол, Несебър, Айтос, Карнобат, Черноморец, Сунгурларе, Слънчев бряг и Св. Влас“, уточни Бургазлиева. Тя допълни, че част от колегите ѝ вече са преболедували от коронавирус, което е една от причините за по-слабия интерес. Сред другите е стриктното спазване на противоепидемичните мерки в аптеките и изчакването от страна на фармацевтите на по-големи дози от препарата и влизането на нови видове ваксини.

Към началато на тази седмица ваксинацията на фармацевтите в Бургаско все още не е започнала. „Дори в момента колегите ми звънят да питат кога ще започне ваксинирането. Но всъщност ние нямаме план и график, по който да се извършват ваксинацията“, подчерта Бургазлиева.

Формите, в които фармацевтите трябва да подадат съгласие, още са отворени, така че броят им може да расте занапред. Те се подават директно към Българския фармацевтичен съюз.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Адвокат Калоян Кръстевич: Адвокатурата в България има далеч по-важни проблеми от това дали ще носим тоги
  01.03.2021 12:56      

Преди дни Народното събрание прие промени в Закона за адвокатурата, сред които отпадането на