Вторник, 28 Дек 2021
    
Бизнес

Ресторантьорите несъгласни за отваряне на 18 февруари

  19.01.2021 16:47  
Ресторантьорите несъгласни за отваряне на 18 февруари

Искаме на 1 февруари да отворят ресторанти, кафета и сладкарници. Ако това не се случи, обсъждаме "италианския модел" Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов след срещата на собствениците на заведения с министри в Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕС, цитиран от monitor.bg.

Браншът у нас не е съгласен с предложението на властите ресторантите да отворят на 18 февруари. Друго предложение на правителството е нощните заведения да отворят на 1 март, но според Алибегов това е напълно неприемливо.

"Февруари е най-слабият месец в годината, ние се обединяваме за 1 февруари", заяви той. Собствениците на заведения не са съгласни и обектите им да работят до 22.30 часа, те настояват за работно време до 23.30 часа. По повод установените нарушения на работа на заведения, въпреки ограниченията, Алибегов подчерта,ч е  браншът спазва мерките, но ако остане затворен, случаите ще станат много повече.

Припомняме, че на 15 януари стотици ресторанти в Италия отвориха врати без притеснение от санкциите. Неподчинението им беше в знак на протест срещу противоепидемичните мерки, които според собствениците убиват бизнеса и ограничават правата и свободата на хората.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Водолаз: Шефът на Морска администрация ще отнесе вината за кризата, макар да не е виновен
  29.09.2021 15:39      

Трябва ни политика за морско спасяване, заяви Михаил Заимов