Събота, 27 Фев 2021
    
Несебър

Кметът на Несебър провери как са ремонтите на улиците в Стария град

  18.01.2021 15:04  
Кметът на Несебър провери как са ремонтите на улиците в Стария град

Кметът на Несебър Николай Димитров инспектира дейностите по мащабната реконструкция на уличната мрежа в Стария град, която се осъществява с европейски средства, спечелени от местната администрация от „Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г.“, съвместно с „Местна инициативна рибарска група Несебър – Месемврия“, и по проект „МоНа: Паметници в природата – креативно съжителство“.

Градоначалникът, заедно с инж. Динко Войнов, началник на отдел „Инвеститорски контрол“, огледа две от завършени вече улици – „Хемус“ и „Тервел“, и проследи текущата работа по ул. „Ахелой“.

Дейностите по реконструкция на улиците са резултат от последователната политика на общината, насочена към запазване на автентичния облик на Стария Несебър и създаване на градска среда, хармонизираща със статута му на световна ценност. Целта на намесата е пряко свързана с общата стратегия на Община Несебър за опазване на световната ценност и културно наследство /ПОУ на старинен град Несебър – 2012 г./ за оформяне на главните пешеходни трасета с настилки от периода на Възраждането.

В следващ етап ще започне реконструкцията на „Мена“ и „Рибарска“, а по-късно и на „Месамбрия“-частично.

Община Несебър и ресорните звена ще продължават да работят за постигне на по-привлекателна и автентична среда в древния град.
От там се обръщат с апел към гражданите за търпение и разбиране по време на ремонтните дейности. 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Проф. Севдалина Турманова - председател на Общински съвет-Бургас:   Очаква ни дълга сесия, вярвам, че ще приключим с приет бюджет
  22.02.2021 15:16      

Не заглушавам никого, проблемът идва от скоростта на интернета на даден съветник