Петък, 26 Мар 2021
    
Общество

Исторически момент: Постигната е сделка за BREXIT

  24.12.2020 17:25  
Исторически момент: Постигната е сделка за BREXIT

Това съобщават световните агенции

 

Постигната е търговска сделка между Великобритания и ЕС, съобщават световните агенции. През цялата нощ преговарящите на двете страни са изчиствали последните неразбирателства.

„Всичко, което беше обещано на британски народ по време на референдума през 2016 и в изборите миналата година се изпълнява със сключването на сделката. Върнахме си контрола върху нашите пари, граници, закони, търговията и риболова. Сделката е фантастична новина за семействата и бизнеса във всички части на Обединеното кралство”, се казва в позиция на британското правителство, цитирана от Би Би Си.

„Ще имаме пълно политическо и икономическа независимост на 1-ви януари 2021”, допълват от правителството.

„Целият дебат винаги е бил относно суверинитета. Трябва да се запитаме какво означава тази дума за нас през 21 век. Тя е свързана с обединяването на нашите сили, с това да си помагаме взаимно във времена на кризи вместо да се опитваме да се изправяме на крака сами. ЕС показва как това се случва на практика”, заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

 

Източник: Нова ТВ


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Владимир Данов, Изп. директор на Български Кардиологичен Институт: До ваксинирането се профилактирам с хидроксихлорохин
  22.12.2020 14:24      

След това продължавам с двойна профилактика до окончателното изчезване на пандемията