Неделя, 28 Мар 2021
    
Бургас

Кметът Димитър Николов: Нека доброто споходи вашия дом, а семейството бъде ваша опора

  24.12.2020 19:00  
Кметът Димитър Николов: Нека доброто споходи вашия дом, а семейството бъде ваша опора

Поздравявам ви от сърце с настъпващите коледни и новогодишни празници! В навечерието на най-светлия празник - Рождество Христово и пред прага на новата 2021-ва година искам да ви пожелая най-вече здраве!

Защото през отминаващата трудна 2020-та година повече от всякога видяхме, че най-ценното богатство, което имаме, е Здравето. Само когато сме здрави, можем да постигнем каквото искаме и да бъдем успешни! Само когато имаме здраве, можем да бъдем истински щастливи!

Важно е Семейството. Без него сме като дърво без корен, без семейството няма с кого да споделяме радостните и значими мигове в живота ни, няма кой да ни подкрепя в трудните моменти! Важна е Вярата. Без вярата, че утрешният ден ще бъде по-добър и всичко лошо ще отмине, не можем да вървим напред! Важна е Свободата - свободата да се бъдем отново заедно, без изолация и социална дистанция. Свободата отново да пътуваме - когато и където пожелаем!

Не на последно място - важни са Милосърдието, Грижата и Състраданието. Да превъзмогнеш собственото си благополучие, за да окажеш помощ на непознат в беда. Това е безценно! Затова се прекланям пред всеотдайността и себеотрицанието на всички лекари, медицински сестри и санитари в бургаските болнични заведения, които от месеци работят без почивка. Скъпи медици, благодаря ви за безсънните нощи, за денонощните дежурства и за усилията, които полагате ежедневно на работното си място! Вие сте истински герои!

Благодаря на всички мои съграждани, които останаха в домовете си и ограничиха своите контакти. Вие също сте герои! На всички останали ще кажа, че са прави - да, все още е трудно и да, трябва да спазваме противоепидемичните мерки. Но, не само заради себе си, а за да запазим живота и здравето на тези, които обичаме най-много и на всички онези, които са около нас.

На прага сме на най-светлите празнични дни в годината. Те вървят ръка за ръка с Надеждата, че новата 2021-ва година ще е много по-благосклонна към всички нас. Убеден съм, че ни очакват по-добри и успешни дни. В минали времена нашите предци са преодолявали много по-големи беди и пак са оцелявали. Ще успеем и ние, и този път ще се изправим на крака и ще продължим напред. Само заедно можем да преминем през това изпитание!

Скъпи бургазлии, пожелавам ви да бъдете здрави, разумни и сплотени! Нека доброто споходи вашия дом, а семейството бъде ваша опора! Имайте вяра в себе си и надежда в идните дни! Бъдете позитивни и щастливи! Светло Рождество Христово и благодатна 2021-ва година!

 

Димитър Николов

Кмет на Община Бургас


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Отец Димитър от храм „Св. Георги Победоносец“ в Созопол: С надежда и упование да помогнем да се пребори нацията
  27.12.2020 13:40      

Включиха специални молитви в богослуженията срещу COVID пандемията