Събота, 13 Мар 2021
    
Общество

Рехав протест срещу водната криза в Бургас

  11.12.2020 16:26  
 Рехав протест срещу водната криза в Бургас

 

Партия „Възраждане“ се  опита да направи нов протест, свързан с водната криза на Бургас. Присъствието на активисти бе малко, а граждани липсваха. По-малко от 10 човека се събраха пред сградата на областната администрация в ранния следобед днес.

Активисти отново напомниха, че не очаква водна криза, а държавата реагира твърде бавно и не виждат ефективни мерки, а проблемът се задълбочава.

 „Още през януари ние сигнализирахме, че нивото на Камчия намалява. Едва сега започнаха да се прехвърлят язовири и да се прави нещо“, обясни Александър Койчев.

„Имаше уверение от институциите, че ще правят водопроводи от язовирите „Порой“ и „Ахелой“ към Камчия. Факт е, че за това изпълнение са необходими 11-12 месеца и няма как да стане до май, защото все още не са започнали ремонтите“, заяви Звезделина Каравелова от Несебър.

Според нея под заплаха е и туризма, защото миналия сезон е бил нормален и не е било необходимо  максимално водоподаване, а следващия е под заплаха.

Партийните членове са категорични, че е погрешно мисленето, че валежите са единствено достатъчни, за да се напълнят язовирите, а общото им мнение е, че институциите са закъснели с мерките.

 


Анкета

Притеснявате ли се от нов пик на COVID-19?


Резултати

Мнения

Мнения
Доган: Коронавирусът преобрази политически реалности и показа държавни дефицити
  12.12.2020 13:46      

Всички усилия трябва да бъдат центрирани в борбата с коронавируса и последствията от него, обяви