Събота, 06 Мар 2021
    
Бургас

Магазините с богат избор на риба

  04.12.2020 11:59  
 Магазините с богат избор на риба

Дона МИТЕВА

Макар по традиция бургазлии да се снабдяват с риба за Никулден в последния момент, магазините вече са заредени. А и по-любопитните  купувачи вече правят своя избор.

На видно място, естествено, е поставен обредният шаран, който тази година се очертава да струва по 6 лева килограма. Голяма част от този вид риба даже се предлага жива от малки водни басейни или пък току-що извадени. Двойно повече струват шайбите – почистени и нарязани, готови за пържене. В големите вериги магазини шаранът може да бъде намерен и на цена от 4.99 лв.

На цена от 12 лева може да бъдат купени сьомга или пък зарган. Паламудът, който тази година бе голямата радост на рибарите от Ахтопол, струва също толкова. Лавракът е с левче повече. От известно време на бургаския пазар на риба се предлага и сьомгова пъстърва, която впечатлява с размери и вкус, тя също се харчи на цена от фаталните 13 лева.

Непретенциозните, но също много вкусни риби – кефал и скумрия, струват по 6 лева за килограм. Чернокопът също може да бъде намерен на подобна цена.

Едно е ясно в навечерието на празника на Бургас, когато традицията повелява на всяка трапеза да има риба – пазарът предлага добро разнообразие за всеки вкус и всеки джоб. Изборът е богат, а ако не друго - поне вкусна рибя чорба може да завърти всяка домакиня.

Със сигурност голяма част от ресторантите и големите магазини за хранителни стоки ще се надпреварват на самия Никулден да предлагат рибни блюда за онези, които пък не желаят да приготвят сами ястията.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.