Петък, 05 Мар 2021
    
Бургас Любопитно

Кулинарна комисия да заработи в Общинския съвет, предлагат чевръсти съветници

  03.12.2020 13:17  
Кулинарна комисия да заработи в Общинския съвет, предлагат чевръсти съветници
Живко Господинов показва как се прави баница по мъжки

Дона МИТЕВА

Да си направят кулинарна комисия в Общинския съвет, предлага Георги Маринчев, провокиран от демонстрираните умения и разменени рецепти между колеги. Оптимизъм в идеята вкара и колегата му Красимир Калудов, като си пожела тази комисия да заседава само на живо, а не както сега се случва в малкия парламент – от дистанция и онлайн.

Всичко тръгна от баницата на Живко Господинов. Младият общински съветник публикува снимки в социалната мрежа как „върти” баница и събра поздравления и отзиви като отличен съпруг, баща и кулинар. С критично око на умението да се направи баница погледна общественият посредник Тодор Стамболиев, който коментира, че все пак баницата, която Господинов прави, е с готови кори. Намеквайки, че далеч по-големи кулинарни умения се изискват за замесването на тесто и разточването на кори за баница.

Другите двама съветници обират овации и лайкове, особено от женската половина в социалната мрежа, защото също са показвали своите кулинарни умения неведнъж. Рецептата на Краси Калудов за тирамису преди време бе описана от самия него с подобаващо чувство за хумор и достатъчно детайлно, че и начинаещ в кухнята да може да я направи. Легендарна е и лазанята му. Георги Маринчев пък е майстор на рибата.

В тези моменти на ограничения е хубаво да се поставят позитивни цели.  Дали кулинарна комисия в ОбС – Бургас ще се създаде, не е най-важното. По-важно е, че при отпускане на мерките за сигурност заради пандемията винаги може да се направи кулинарна надпревара, по инициатива на общинските съветници.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.