Петък, 05 Мар 2021
    
Бургас

Съветници недоволни, че министри зачеркнаха извънредната сесия за риска от водна криза

  01.12.2020 15:37  
 Съветници недоволни, че министри зачеркнаха извънредната сесия за риска от водна криза

Георги РУСИНОВ

Общинските съветници в Бургас останаха недоволни, че никой отговорен фактор от две министерства – на околната среда и благоустройството не дойде да отговаря на въпросите им около състоянието на язовир „Камчия“. Още повече, че сесията се провежда онлайн. Някои от местните парламентьори посочиха, че това е крайно обидно и безотговорно, тъй като именно екоминистърът Емил Димитров преди дни заяви, че Бургаска област е изправена пред водна криза. Точно след изказването му в Народното събрание, общинските съветници на БСП поискаха извънредна сесия по темата.

Още същия ден Ревизоро се срещна с министър-председателя на България Бойко Борисов като пред него каза, че няма да има водна криза. Това заяви Димитров днес и в Бургас на спешна среща провела се в Областна управа. Явно след срещата Димитров и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който също бе в Бургас са потеглили към София.

Общинските съветници обаче имаха куп въпроси, на които се наложи да им отговарят от ВиК-Бургас, администрацията на общината и областна управа.

В крайна сметка се обединиха всички въпроси, касаещи двете министерства, да бъдат изпратени с искане за писмен отговор с конкретни цифри и срокове на изпълнение.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Празни заведения – пълни улици
  04.12.2020 17:06      

Като гледам, цифрите в ежедневните бюлетини не спадат драстично, а уж до 21 дни трябваше да видим разлика от новите мерки.