Петък, 05 Мар 2021
    
Бургас

13 бургаски медици пуснаха децата си на забавачка днес

  01.12.2020 10:13  
13 бургаски медици пуснаха децата си на забавачка днес
Директорката София Димитрова

Дона МИТЕВА

Тринадесет деца на медици се обгрижват днес в Детска градина „Звездица – Зорница” и един първокласник. Това съобщи директорката София Димитрова. Вчера децата са били с едно по-малко. „Още от петък бе създадена необходимата организация и осигурен персонала. Част от децата са си наши възпитаници, чиито родители работят в УМБАЛ – Бургас.

При приема сутрин получаваме непрекъснато благодарности от родителите за създадената организация и възможността някой да поеме грижата за децата, докато родителите са на първа линия”, коментира Димитрова.

За първолака се грижат учители, които са с начална и детска педагогика. Семейството на детето е осигурило лаптоп, а в детската градина има осигурен достъп до интернет. Общо трима педагози през деня се грижат за това ученикът да изпълнява всички задачи, поставяни онлайн от учителката на класа му.

По думите на директорката хубаво е това, че и в Меден рудник и в квартал „Ветрен” има осигурени групи, в които да се настанят децата на медиците на Бургас. Така не се налага родителите да пътуват до градината, където се грижат за децата им. „Убедена съм, че и на другите родители е трудно, но все пак за всички ситуацията е тежка. Хубавото е, че при нас се създаде организация за децата на онези, които са на първа линия и няма как да отсъстват, за да се грижат за тях. Децата също са спокойни при нас”, заключи Димитрова.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство