Понеделник, 18 Яну 2021
    
Бизнес

Внимание! Изпращат фалшиви съобщения от името на „Български пощи“

  30.11.2020 13:12  
Внимание! Изпращат фалшиви съобщения от името на „Български пощи“

„Български пощи“ ЕАД уведомява, че От изминалата седмица се разпращат изключително много фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на „Български пощи“ ЕАД , под формата на анкети или игри,съобщиха от дружеството. В  тях се обявява, че получателят ще получи „награда“ – мобилен телефон, като за целта трябва да потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В повечето случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

От „Български пощи“ ЕАД обръщат внимание, че не изпраща тези съобщения, не провеждат анкети или игри, не раздават награди, не изискват по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка. Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. През последните години Български пощи“ ЕАД не организират томболи и игри, но ако тази политика се промени, те ще бъдат отразени на официалната страница на дружеството.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати