Петък, 26 Фев 2021
    
Спорт

COVID-19 усложнява преговорите за стадион „Черноморец”

  26.11.2020 17:43  
COVID-19 усложнява преговорите за стадион „Черноморец”

Михаил КОЛЕВ

 

Пандемичната обстановка покрай коронавируса усложнява преговорите за стадион „Черноморец”, но въпреки това не сме спрели да работим по този въпрос. Това обяви пред вестник „Черноморски фар” зам.-председателят в Постоянната комисия по спорт към Община Бургас Георги Маринчев. Както е известно, между представители на Общината и хора от ПСФК „Черноморец”, собственост на Митко Събев, започнаха преговори за собствеността на имота в квартал „Акациите”. Съоръжението е собственост именно на намиращото се в нелегитимост ПСФК.

Към момента преговорите се водят онлайн, заради спазване на противоепидемичните мерки, разкри Маринчев. Той е оптимист, че нещата ще приключат с удовлетворяващ и за двете страни резултат.

Преди дни стана ясно, че за да ползват стадиона и тренировъчните игрища, от футболния „Черноморец” трябва да заплащат по 6000 лева на месец. Сумата обаче напоследък се оказва все по-непосилна за „акулите” и те признават, че той ги съсипва и според тях трябва да се намали наполовина. До момента „акулите" изцяло със свои средства поддържат съоръжението.

От бургаския клуб добавиха, че синдичката на ПСФК-то дори е заявила, че наемът, който изплащат сега, бил нисък.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения
Валери Симеонов: Парковете са огнища на коронавирус
  25.11.2020 16:20      

Лидерът на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов коментира по време