Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас Култура

Бургаски деца зарадваха връстниците си от Монтана с картички от морето

  27.10.2020 13:19  
Бургаски деца зарадваха връстниците си  от Монтана с картички от морето

От Регионалната библиотека „Гео Милев“ в Монтана днес  получиха поща от Бургас. Пратката съдържа два изключително красиви пакета, украсени с миди, раковини и хартиени лодки, адресирани до учениците от II „в“ и   IV „в“ клас на IV ОУ „Иван Вазов“ в Монтана. В пакетите са картичките от морето, които  70 бургаски ученици от ОУ "Свети Климент Охридски", сами нарисуваха за момичетата и момчетата от Монтана.

За да стигнат посланията на малките художници от морския град до повече хора, РБ „Гео Милев“ ще подреди творбите им в изложба, която може да се разгледа утре на  фейсбук страницата на библиотеката.

Инициативата деца от вътрешността на страната да получат картички от Черноморието е част от "Морето и децата", съвместен проект на читалище "Изгрев 1909" – Бургас с регионалните библиотеки в страната и се посвещава на 31 октомври - Деня на Черно море. Целта е да провокира мисълта на децата за бъдещето на уникалната екосистема Черно море.

Освен уъркшопа "Картичка от морето", останалите събития са ателиета по рисуване, флашмоб, изложба, дискусии в класната стая, както и серия забавни видеопослания, разменени между участниците, показвайки добрия пример за опазване на екосистемата на Черно море.

В четвъртък, бургаските участници в проекта ще отбележат Международния ден на Черно море с флашмоб на Часовника, посещение в Природонаучната експозиция на РИМ-Бургас и откриване на изложба в музея.

Изданието през 2020 се провежда с подкрепата на Пристанище Бургас и в партньорство с РБ "Гео Милев" - Монтана. Медийни партньори са вестник "Черноморски фар" и БНР - Бургас.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил