Понеделник, 30 Nov 2020
    
Бургас

258 кандидати за 62 места в Транспортния батальон

  25.10.2020 17:55  
258 кандидати за 62 места в Транспортния батальон

Дона МИТЕВА

Като успешна отчитат от Бургаското военно окръжие кампанията „Бъди войник“, която за втора година се проведе преди по-малко от месец. Въпреки усложнената ситуация с мерките за предпазване от COVID, учениците от ІХ и Х клас на 30 училища от региона се докоснаха до професията на военните, разглеждайки щандовете на различните видове войски и най-вече техниката, която бе позиционирана на Морската гара в Бургас.

27 от учебните заведения бяха от Бургас и по едно от Слънчев бряг, Царево и Приморско, сочи справката на военните, организирали събитието. По думите на подполковник Данчо Мишленков, началник на военното окръжие в морския град, още в момента на събитието са били попълнени документи от потенциални кандидати за пагони, а други са взели комплекти от документи, които да попълнят у дома.

258 души са участвали в анкетата, като сред тях освен ученици има работещи и безработни. Най-интересен е въпросът: „Считате ли, че службата в Българската армия може да бъде Вашият избор за професионална реализация?“. Той естествено не е получавал еднозначен отговор. Но категорично не липсват и положителните отговори.

„Много е важно това, че особено младите хора виждат техника, въоръжение и живи демонстрации по време на кампанията „Бъди войник“. Това е далеч по-добре, отколкото ние да ходим в училищата и чрез видеа и слайдшоута да им ги показваме“, категоричен е подполковник Мишленков.

Приключи дейността по набиране на кандидати за Транспортния батальон. За 62-те обявени свободни места са подали документи 258 души. В момента се провеждат медицинските и психологическите прегледи. „Разчита се вече на качествен подбор. Колкото души и да отпаднат на двата прегледа, ще има конкуренция за едно свободно място“, категоричен е подполковник Мишленков.

Все още върви набирането на кандидати за военното формирование „Черноморец“, което е към ВВС. 45 души са подали до момента документи от Бургаска област, а обявените места са само 4.

 


Анкета

Притеснява ли ви втората вълна от коронавирус?


Резултати

Мнения

Мнения
Доц. д-р Хюсеин Йеменджиев: Надявам се уредът ни за измерване на качеството на водата да се произвежда серийно
  29.11.2020 18:49      

Преподавателят във ВХТИ, заедно с колегата си проф. Валентин Ненов, са създатели на уникалното устройство