Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Крими

Спипаха 14 наркодилъри около училищата в Бургас

  24.10.2020 16:28  
Спипаха 14 наркодилъри около училищата в Бургас

14 наркодилъри сред които и един руснак са били спипани около бургаски училища по време на операция на ОДМВР-Бургас, съобщиха от там.

Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са 8 бързи производства и 6 преписки. Сред най-характерните случаи са:

- задържането на 17 годишен криминално проявен младеж от Бургас, съхранявал в обитаваната от него стая торба със зелена суха тревна маса / друсан чай/ с тегло около 30 грама

- задържането на 23 годишен криминално проявен бургазлия, съхраняващ в дома си в ж.к. «Меден Рудник» зелена суха тревна маса / друсан чай/ с тегло около 100 грама

- задържането на 17 годишно момиче от карнобатското село Екзарх Антимово и 31 годишен бургазлия, в дома на който, разположен на ул. „Ален мак” в к-с „Меден Рудник”, са намерени и иззети : наркотични вещества / суха тревна маса - канабис, капак от йенско стъкло със следи от жълтеникаво вещество / метамфетамин//, прекурсори и пособия за производство на синтетични наркотици / електронна везна, стъклена колба и др./.

Освен тях са хванати и надрусани шофьори. 31 годишен бургазлия е шофирал л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация, след употреба на метамфетамин и канабис. Друг 37 годишен криминално проявен бургазлия е шофирал след употреба на канабис, а в купето на управлявания от него автомобил Ауди А 4 с бургаска регистрация е открито топче су ха тревна маса / марихуана/. 41 годишен мъж от Русе, шофирал л.а. Мерцедес С 250”, с русенска регистрация, след употреба на амфетамин и метамфетамин.

По случаите са образувани бързи производства.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за провоуправление за срок от 2 години.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил