Понеделник, 25 Яну 2021
    
Бургас

Край с миризмите около "Краснодар"

  24.10.2020 13:34  
Край с миризмите около \

Край с миризмите от днес около пазара "Краснодар", старите отворени контейнери тип „Бобър“, от които бяха се оплаквали  живеещи и работещи наоколо са заменени с нови затворени за смесени отпадъци, видя репортер на "Черноморски фар". Очуканите „бобъри“, които стояха временно точно пред читалище "Любен Каравелов“ ги няма , а по ремонтирана „Цариградска“ са поставени пет нови, които бяха обещани от ръководството на фирмата след като завърши ремонта на улицата.

Десетки жалби бяха пуснали живеещите  по "Цагриградска" и "Цар  Калоян“ заради миризми , които идваха от риба и хранителни отпадъци от отворени контейнери. Обичайна гледка бяха и кашоните, които търговците оставаха а след това вятърът разхвърляше по съседни улици, както и храни, които разнасяха гларуси. Сега с тази практика се слага край, отпадъците ще се събират в затворените кофи и са далеч от жилищните части на района.

Днес в пазарния съботен ден охранители наблюдаваха посетители и работещи дали спазват противоепидемични мерки, както и за реда на пазара. Всички клиенти, които влизаха и излизаха бяха с необходимите маски.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил