Понеделник, 23 Nov 2020
    
Крими

Молдовският тираджия за трагедията край Лесово: Ако я нямаше колоната и аз нямаше да съм там

  20.10.2020 15:45  
Молдовският тираджия за трагедията край Лесово: Ако я нямаше колоната и аз нямаше да съм там

Георги РУСИНОВ

 

Ако я нямаше колоната и аз нямаше да съм там. Това каза през сълзи в съда молдовският тираджия Октавиан Бедиян, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на трима души. Инцидентът е от сутринта на 9 октомври, близо до ГКПП-Лесово. Тогава микробус с пътници за Турция се блъсна в спрелия ТИР на Бедиян и загинаха трима души. Други 16 пострадаха сериозно от катастрофата.

Днес в Апелативен съд – Бургас той и тримата му защитници обжалват решението на Окръжен съд – Ямбол, с което Бедиян бе изпратен в ареста.

От Прокуратурата в лицето на прокурор Елена Стефанова поискаха той да остане в ареста. Тя се аргументира с това, че има опасност иначе той да извърши друго престъпление или да се укрие. Според нея въпреки, че разследването е в начален стадии, то има достатъчно доказателства за това, че молдовецът е извършил това, в което е обвинен. Стефанова добави, че очевидно Бедиян не е бил спрял нормално след като на всички шофьори се налагало да го заобикалят.

Защитата пледира за домашен арест или пускане на свобода под парична гаранция. Гарантираха и че има два адреса, на които Бедиян може да остане в България до приключване на делото и че няма намерение да се укрива. Напротив, дори дъщеря му пристигала тези дни, за да му помага докато процесът не приключи. Адвокатите изтъкнаха и чистото съдебно минало на клиента им, както и факта, че по време на инцидента той е опитал да спаси човешки животи и пръв е оказал помощ на пострадали. Притеснени са, че мъжът е в шок и ако остане по-дълго в ареста в Елхово, няма да му се отрази добре.

„Вярно е всичко, което адвокатите казаха. Бях в шок, ако можех щях да вляза да помогна на жените, които блъскаха по прозореца. Опитах да им помогна, но не можах. Стоях до последно, така и не разбрах кой жив, кой умрял. не съм бягал, опитах да помогна. Ако я нямаше тази опашка и аз нямаше да съм там“, разказа през сълзи обвиняемият.

Всеки момент Апелативен съд – Бургас ще излезе с решение.

 

Очаквайте подробности!