Вторник, 26 Яну 2021
    
Поморие

Обновяват парковете в пет поморийски села

  19.10.2020 16:46  
Обновяват парковете в пет поморийски села

Община Поморие получи одобрение на внесеното проектно предложение за обновяване на парковете в пет населени места – селата Лъка, Александрово,  Медово, Страцин и Порой.

Благоустрояването на парка в Лъка, с площ от 2695.00 м2, включва и изграждане на нова спортна площадка, оборудвана за фитнес на открито и алея за достъп до съществуващата детска площадка и църквата.

В парка на Александрово, с площ от 3411.00 м2, ще бъде изградена нова детска площадка и кът за отдих – беседка. Площадката ще бъде устроена така, че да осигурява безопасност и достъпност при игра за всички деца, включително и за деца с увреждания. За осветяването й ще се монтират нови осветителни тела.

Най-големият от парковете е този в Медово, с площ от 6566.00 м2. За него е предвидено благоустрояване и изграждане на вход от страна на автобусната спирка. Ще бъде изграден нов детски кът ( на площ от 275 м2), оборудван с различни съоръжения за игра на открито. Върху съществуваща бетонова площадка, в централната част на парка, ще се монтира беседка, оформяща зона за отдих. По протежение на алеята ще се монтират пейки и нови осветителни тела.

Сред добре поддържаната растителност в парка на Страцин ( с площ от 700.00 м2), свободно ще бъдат разположени детски съоръжения за игра на открито. Нова алея ще свързва входа с детските площадки и ще бъдат монтирани нови пейки.

За парка в Порой, с площ от 3191,55 м2, проектът предвижда благоустрояване на терена с реновиране на пешеходната алея и обособяване на места за отдих, изграждане на нова детска площадка за деца на възраст между 3 и 8 години, ремонт на оградата и монтиране на осветителни тела.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил