Вторник, 26 Яну 2021
    
Руен

В Община Руен асфалтирането продължава ударно

  18.10.2020 13:55  
В Община Руен асфалтирането продължава ударно

С близо 1 милион лева улици в 18 села ще се ремонтират

 

Георги РУСИНОВ

 

Асфалтирането в Община Руен продължава ударно, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Планинската община е една от най-активните с обществените поръчки, касаещи инфраструктурата и по-точно ремонти на улици и общински пътища. Това се дължи най-вече на факта, че това е и общината с най-много населени места в Бургаска област.

Още 18 села ще имат ремонтирани и асфалтирани улици, става ясно от обществена поръчка, обявена от общината. Това са: Вресово, Добра поляна, Добромир, Дъскотна, Зайчар, Люляково, Планиница, Преображенци, Просеник, Разбойна, Руен, Ръжица, Скалак, Снягово, Топчийско, Трънак, Череша, Ябълчево.

„Целта на възлаганите за изпълнение строително-монтажни работи е възстановяване на целостта на асфалтовата настилка на пътя, подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката с оглед осигуряване на условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и пешеходците. За част от уличната мрежа на някои от населените места освен доставка и машинно полагане на асфалт плътна смес и оформяне и почистване на основата и разлив битумна емулсия, следва да се предвиди също така и рязане на асфалтова настилка с фугорезачка, в т.ч. премахване, почистване и извозване на депо изрязаната част от настилката; тънък машинен изкоп за почистване на уличния участък и подравняване, включително натоварване, транспортиране и разтоварване на депо и всички свързани с това разходи; почистване и попълване с фракция 0-40, профилиране включително машинно уплътняване“, пише в документацията по поръчката.

Прогнозната стойност за предвидените дейности е 916 666.67 лева, без ДДС.

Както „Черноморски фар“ писа преди малко повече от месец, за ремонти на улици в 21 села в Община Руен бяха предвидени 242 563.33 лева, без ДДС. За ремонтните дейности в селата: Билка, Вишна, Вресово, Заимчево, Зайчар, Каменяк, Каравельово, Листец, Планиница, Просеник, Разбойна, Речица, Рожден, Рупча, Сини рид, Соколец, Средна махала, Струя, Череша, Шиварово и Ясеново вече има три получени оферти от изпълнители.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил