Сряда, 21 Oct 2020
    
Бургас Любопитно

Бургазлии налазиха вкусна риба на „Тройката” (СНИМКИ)

  17.10.2020 15:15  
Бургазлии налазиха вкусна риба на „Тройката” (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

При засилен интерес от страна на бургазлии стартира първият ден на Националния фестивал на рибата, видя репортер на „Черноморски фар”. Пространството пред Съдебната палата на площад „Тройката” два дни ще е дом на вкусната риба.

Търговци от цялата страна са отворили сергии с приготвена риба. Много от тях предлагат и прясна продукция, включително хитът от тези дни – ахтополски паламуд. Както „Черноморски фар” писа последните дни масово рибари на юг от Бургас излизат с пълни лодки паламуд.

Цените на изложението не са по-различни от пазарните в Бургас. Паламудът например върви 6-8 лева. Бонус обаче е, че може да се намери и много речна риба от вътрешността на страната, като щука, сом и други. Фестивалът продължава и в неделния ден.

В съботната вечер ще има и музикални изпълнения от Маги Джанаварова и група „Rewind“.  

Събитието е част от промоционална кампания, която се организира от Министерство на земеделието, храните и горите, с цел да се скъси веригата на доставчици и потребители, като се предостави възможност на производителите да предлагат своята продукция директно. 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата