Вторник, 26 Яну 2021
    
Бизнес

От КНСБ настояват за увеличаване щата на библиотеката

  16.10.2020 09:58  
От КНСБ настояват за увеличаване щата на библиотеката

Дона МИТЕВА

Преглед на договореното споразумение между кмета Димитър Николов и КНСБ, подписано в навечерието на встъпването му в последния мандат правят синдикалистите редовно.Такъв бе направен и при последното идване в Бургас на президента на КНСБ Пламен Димитров, който се срещна с градоначалника.

Местният лидер на синдиката Здравко Тошков коментира, че в Университетската многопрофилна болница в Бургас заплатите изостават.

По думите на  президента Пламен Димитров вече е предложен новият Колективния трудов договор за здравеопазването. С него се иска от началото на следващата година началната  заплата за лекар да бъде 1 950 лева, стартова заплата за медицински специалист 1 300 лева, а минималното възнаграждение за санитари - 650 лева.

В момента заплатите на медицинските сестри в УМБАЛ са 850 лева, посочи Здравко Тошков.

На фона на вдигнатите заплати в бюджетния сектор, възнагражденията на заетите в общинските структури изостават,  констатацията на синдикатите., посочи Димитров.

Възнагражденията на работещите в детската млечна кухня, домашния патронаж и центъра за временно настаняване са с по-ниски не само в Бургас. А общините нямат готовност за увеличение.

Бургаският кмет е дал дума пред актива на КНСБ, че ще има 10% увеличение.

Пламен Димитров коментира пред медиите, че са водени разговори и за разкриване на 5 нови работни места за библиотеката. Но пред културното министерство последно ще се лобира щатът да бъде завишен с трима души.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил