Вторник, 26 Яну 2021
    
Поморие

Кметът на Поморие Иван Алекиев: Ирландската депутатка Клеър Дейли да ни се извини

  15.10.2020 11:51  
Кметът на Поморие Иван Алекиев: Ирландската депутатка  Клеър Дейли да ни се извини

Силвия ШАТЪРОВА

Кметът на Поморие Иван Алексиев настоява ирландската лява евродепутатка  Клеър Дейли, която вкара Поморие в резолюцията за България, гласувана от евродепутатите, да се извини на града и на България. Той ще присъства утре на срещата в "Сънсет ризортс", която започва в 9 часа. На нея ще бъде и ирландската евродепутатка заедно  със собственици на имоти.  Заради конфликти там градът и страната ни бяха посочени като негативен пример за „недостатъци на върховенството в България“.

Според Алексиев обаче Дейли е в конфликт на интереси, защото неин роднина има апртамент в т.нар. холандско селище, а в града се говори, че то се ползва от Дейли. Тя идва утре в страната ни за участие в протестите срещу правителството в София и ще присъства и на срещата.

„Ще искам извинение от нея. Тя трябва да се извини на страната, на Поморие и на Сънсет Ризортс“ защо вкара в резолюцията този частен спор, още повече, че тя не е декларилала конфликт на интереси, когато е входирала тази точка в резолюцията“, заяви кметът, като обеща, че ако Дейли не направи това официално ще заведе дело за клевета.

 

Ирландската евродепутатка от радикалната левица в последния месец взема остро критично отношение по теми, свързани с България. Тя казва, че не знае много за България, но се запознала със случая на група ирландци, които купили преди повече от 10 години имоти в Поморие и водят съдебни битки.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил