Понеделник, 25 Яну 2021
    
Крими

Кондукторка от „Бургасбус“ е тежко пострадала при катастрофата край Лесово

  13.10.2020 14:29  
Кондукторка от „Бургасбус“ е тежко пострадала при катастрофата край Лесово

Михаил КОЛЕВ

 

Кондукторка от „Бургасбус“ е сред пострадалите при катастрофата край елховското село Лесово, научи вестник „Черноморски фар“. Тежкият инцидент стана на 9 октомври сутринта. Тогава се блъснаха украински ТИР и микробус с пътници, пътуващ от Сливен за пазар в Одрин. Сред тях е била и 32-годишната Веси Ганчева, майка на две деца.

В следствие на катастрофата тя е с изместена ябълчна чаша, което е причинило счупване на таза. Откарана е в болница в Ямбол, а след това е транспортирана в УМБАЛ – Бургас. Предстоят й тежки операции, за които ще са нужни доста средства. Нейните колеги от „Бургасбус“ вече са подели кампания за събирането на пари, като до момента доста хора са се отзовали на призива им. Вече е открита и IBAN сметка, по която всеки също може да помогне за успешното възстановяване и лечение на младата майка.

„Съпричастните сме с нея и болката й. Вярваме, че ще се оправи и възстанови напълно, защото тя е боец“, заявиха нейни колеги пред медията ни.

Междувременно молдовският шофьор на ТИР-а, който причини смъртта на трима души и рани 15 край Лесово, остава в ареста, реши Окръжен съд-Ямбол.

Той е обвинен за това, че при управление на товарен автомобил (с прикачено към него полуремарке) е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на повече от едно лице (три лица), настъпила в резултат от катастрофата. Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи чрез банков превод на:

IBAN: BG09STSA93000017566531

BIC код: STSABGSF

Банка ДСК Бургас

Титуляр: Веса Калева Ганчева


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил