Вторник, 26 Яну 2021
    
Бургас Спорт

Сагата с акциите на „Нефтохимик“ няма да приключи скоро

  12.10.2020 12:42  
Сагата с акциите на „Нефтохимик“ няма да приключи скоро

Георги РУСИНОВ

 

Сагата с акциите на „Нефтохимик“ изглежда няма да приключи скоро. Това стана ясно от думите на председателя на Борда на директорите в клуба Андрей Рунчев пред „Черноморски фар“.

„Все още няма яснота кога ще се предадат акциите. Процедурата няма да се случи бързо. Има определени неща, които трябва да се случат. Първо трябва да се представят на Павел Бошнаков, на феновете и чак тогава те, ако не искат, ще се връчат на Анелия Златкова. Имат един определен срок, в който трябва да мислят, който няма да е за няколко дни“, обясни той.

Припомняме, че на последната сесия на Общински съвет – Бургас докладната за подаряването на акциите на Община Бургас в клуба на бизнес дамата Анелия Златкова беше внесена като извънредна от председателя на Спортната комисия Йордан Георгиев. Мотивите бяха, че ако това не се случи сега, то клубът ще фалира.

След думите на Рунчев обаче излиза интересният въпрос. Щом няма да се случат бързо нещата, защо тогава бързаха общинските съветници да приемат докладната? Голяма част от тях не бяха доволни, че им се дава в последния час преди заседанието им.

Друга причина за недоволство бе и че въпросната госпожа Анелия Златкова не бе поканена да изложи стратегията си за спасяване на клуба, както и да отговори на въпроси на местните парламентьори. Живко Табаков и Иво Баев се заканиха, че ще я обжалват пред областния управител по законосъобразност.

Община Бургас държи 80.82% от акциите, следва Павел Бошнаков със 17% и нещо и останалият процент и малко е в ръцете на сдружението на феновете на „Нефтохимик“.

Ден след сесията феновете изразиха готовност да приемат акциите, ако Анелия Златкова не ги увери в сериозността си да спасява клуба финансово.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил