Понеделник, 25 Яну 2021
    
Спорт

Исторически успех за руенската борба при децата

  03.10.2020 17:41  
Исторически успех за руенската борба при децата

Михаил КОЛЕВ

 

Голям успех постигна отборът по борба на Руен на провелия се Държавен личен шампионат (ДЛШ) за деца в Горна Оряховица. Руенци завършиха втори в отборното класиране от общо 53 български клуба, които взеха участие. Силното представяне е факт благодарение на това, че руенските борци завоюваха 2 златни, 1 бронзов и 1 сребърен медали. Със златото се окичиха Шабан Шабан в категория до 66 кг и Мукит Бекир в кат над 73 кг. Среброто бе спечелено от Джемал Хаккъ в категория до 59 кг, а бронза – от Шабан Смаил при най-леките – кат до 30 кг.

Треньорският щаб на отбора, в лицето на Салим Салим, Баязид Кемал и Кемал Кемал, заявиха пред вестник „Черноморски фар”, че са изключително доволни и горди от успеха на техните момчета.

„Това е най-големият ни успех до момента при децата. Определно те надминаха всичките ни очаквания”, казаха още ръководителите на борбата в Руен.

Следващото участие на клуба ще е след две седмици на Държавния личен шампионат за мъже, който ще се проведе в Ловеч. Желанието на треньорите е поне осем техни състезатели да участват на първенството.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил