Вторник, 26 Яну 2021
    
Сунгурларе

Седем случая на коронавирус в Община Сунгурларе

  01.10.2020 16:49  
Седем случая на коронавирус в Община Сунгурларе

Седем случая на коронавирус има в Община Сунгурларе. За това съобщи кметът д-р Георги Кенов. Пет са случаите в село Манолич, по един има в село Прилеп и в града.

„Всички контактни са поставени под карантина. Кмета на Манолич ни съдейства и помага за преодоляване на епидемията и връчване на предписанията в селото. Общинската администрация организира дезинфекция на всички обществени места, улици, магазини, училище и площадки в село Манолич“, пише той.

Кенов призовава жителите на общината да не се притесняват.

„Искам да успокоя всеки жител на община Сунгурларе във връзка с възникналата ситуация на констатирани случаи на коронавирус инфекция в село Манолич. Уведомявам Ви, че няма да затварям игрални зали, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници, магазините за хранителни стоки и др. Има разписани правила за работа на всички обществени места при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. Уверявам Ви, че няма повод за притеснение и паника. Не се поддавайте на стреса да ви завладее. Инфекцията с COVID -19 на този етап е овладяна. Приканвам всички граждани да бъдат дисциплинирани и да спазват наложените мерки за безопасност. Припомням носенето на маски в затворени помещения, общински администрации и места с обществен достъп е задължително. Спазвайте дистанция“, добави той.

За село Манолич са осигурени маски и ръкавици. Тествани ще бъдат и хората от Дома за пълнолетни лица с деменция в село Славянци.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил