Четвъртък, 30 Дек 2021
    
Крими

Откриха контрабандни лекарства в кутии за баклава

  01.10.2020 12:13  
Откриха контрабандни лекарства в кутии за баклава

Митнически служители откриха 472 опаковки с различни видове лекарствени средства, включително хормон на растежа, анаболни стероиди, антибиотици, болкоуспокояващи, сексуални стимуланти, както и 1500 броя предпазни маски за лице, при митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил. 

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово на 30.09.2020 г. на входящо трасе за леки автомобили, управлявана от турски гражданин, с адресна регистрация в Германия.  Шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка, митническите служители откриват в чанти с личен багаж на шофьора, в хладилна чанта, в две кутии от баклава и укрити във фабрични кухини в багажника на автомобила общо 472 опаковки, съдържащи 21 различни видове и търговски марки лекарствени средства, както и 1500 броя предпазни маски за лице. Сред задържаните контрабандни медикаменти са 237 ампули и 1420 таблетки от пет различни търговски марки анаболен стероид,  38  опаковки  инжекционен разтвор с хормон на растежа "Genotropin", 690 таблетки и 224 сашета сексуални стимуланти с надписи „Vegal Extra“, „Cialis“, „Kamagra“ и други, също и различни видове антибиотици и болкоуспокояващи средства, с надписи на турски език.

Контрабандните лекарствени средства и предпазни маски са иззети. Срещу шофьора на автомобила, турски гражданин с инициали С.С., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 България на първо място по смъртност от сърдечни заболявания
  30.09.2021 16:33      

Ковид пандемията „наляла масло“ в огъня Янчо НИКОЛОВ