Сряда, 21 Oct 2020
    
Крими

Иззеха 16 кг трева от двама бургазлии

  01.10.2020 11:41  
Иззеха 16 кг трева от двама бургазлии

Близо 16 кг. тревна маса (канабис) е иззета, а двама бургазлии, на 27 и 36 години, са задържани в резултат на съвместните действия на служители от бургаската жандармерия, отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Созопол.

В района на разклона за созополските села Зидарово и Присад служители от бургаската жандармерия спрели за проверка автомобил „Деу Ланос“, управляван от 36-годишен бургазлия, с който се придвижвал и негов 27-годишен криминално проявен съгражданин. Служителите открили в багажното отделение на автомобила два чувала с тревна маса и множество съцветия (канабис) с тегло от около 5 кг. Водачът на автомобила е тестван за употреба на наркотични или упойващи вещества, като апаратът дал положителна проба за употреба на канабис. Бургазлията отказал да даде кръв и урина за химичен анализ.

Сформираният екип от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Созопол извършил претърсване на двуетажна къща в село Извор, собственост на 36-годишния мъж, като в таванското помещение са намерени и иззети суха листна тревна маса с множество съцветия (глави) - канабис с тегло от около 1 кг.

При последващи полицейски действия в гориста местност в землището между селата Димчево и Присад, са открити близо десет конопени растения, окачени по околните дървета с цел изсушаване. Общото тегло на откритите растения е около 10 кг.

Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата