Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Бургас Култура

Виртуозният цигулар проф. Минчо Минчев идва в Бургас

  29.09.2020 17:36  
Виртуозният цигулар проф. Минчо Минчев идва в Бургас

Забележителният цигулар проф. Минчо Минчев, който е  свирил като солист с много от водещите оркестри в света, сред които Кралски филхармоничен оркестър Лондон (RPO), Лондонският симфоничен оркестър, Оркестърът на BBC - Лондон, London Mozart Players, Академията Сент Мартин ин дъ филдс, St. Goldsmith Orchestra, Радиооркестъра на Романска Швейцария, Оркестърът на Московското радио и телевизия, Букурещка филхармония "Джордже Енеску", Симфоничния оркестър на Амстердам, Дрезденската филхармония и др. ще зарадва бургаска публика на 18 октомври. Концертът ще се състои в залата на  Държавна опера- Бургас в 19.00 часа. В рецитала ще се включи и Людмил Ангелов- пиано.

В програмата са включени -"Шакона"  на Т. Витали , Соната No. 5 Op. 24  на Л. В. Бетовен, Сюита в старинен стил  на  Алфред Шнитке, Соната A-dur FWV 8 на Цезар Франк.

Проф. Минчо Минчев е носител на редица престижни национални и международни  награди, сред които и първата статуетка "Емил Чакъров" от Бургаските музикални празници.

Изключителната артистична кариера на Минчо Минчев е свързана и със събития на най-престижните концертни сцени по света - "Карнеги хол" в Ню Йорк, "Кенеди център" във Вашингтон, Болшой театър и зала "Чайковски" в Москва, "Ройъл Фестивал Хол" и Ройъл Албърт Хол" в Лондон, зала "Херкулес" в Мюнхен. През годините той журира международни конкурси като "Карл Флеш" (Великобритания), "Рудолф Липицер" (Италия), "Ифра Нийман" (Германия), "Бетовен" (Чехия), "Югенд Музициерт" (Германия) и др.

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата