Понеделник, 25 Яну 2021
    
Общество

Затягат контрола върху мерките срещу Ковид-19! Започват проверки по фирми и магазини

  29.09.2020 15:57  
 Затягат контрола върху мерките срещу Ковид-19! Започват проверки по фирми и магазини

Областният управител Вълчо Чолаков поиска затягане контрола върху мерките на територията на област Бургас. Започват активни проверки за спазване на противоепидемичните мерки по всички търговски обекти, големи предприятия, цехове и институции. Ангажирани с това ще бъдат  РЗИ, Агенцията по храните, Инспекция по труда и МВР. Това се налага заради повишения брой заболели и неспазването на задължителните мерки.

На заседание на областния щаб за борба с COVID-19 стана ясно, че  броят заразени в днешния ден е 64. От тях само 6 са в гр. Бургас. Останалите са в общините Руен, Айтос и Карнобат.  Случаите на коронавирус в шивашки цех са на хора от с. Зайчар, община Руен – 25 и гр. Айтос- 24.

Увеличава се броя на болниците, които ще лекуват коронавирус. Общият им брой става 5 – УМБАЛ „Бургас“, Белодробната болница в Бургас, МБАЛ „Айтос“, „Бургасмед“ в кв. Меден рудник и УМБАЛ „Дева Мария“. Допълнителни легла са разкрити в болницата в гр. Айтос. Общият брой легла, с които областта разполага в момента е 91. При завишаване на броя заболели ще бъдат разкривани нови.

От началото на пандемията в област Бургас с Ковид-19 са диагностицирани 782 лица, от тях 423 излекувани. Активните в момента случаи са 350.

 Засилва се контрола в обществения транспорт. Стриктно ще се следи за носене на маски, ще бъдат въведени и реални глоби за неспазващите задължителните изисквания. Общината ще се върне към засилената дезинфекция от началото на годината, тя ще обхване отново всички спирки, детски площадки и места с концентрация на хора.

 


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил