Четвъртък, 22 Oct 2020
    
Бургас

Съветват бургазлии как да живеят здравословно във вторник

  27.09.2020 12:35  
Съветват бургазлии как да живеят здравословно във вторник

Във вторник от 10:30 часа на Часовника жителите и гостите на Бургас ще могат да премерят артериалното си налягане и да се консултират със специалистите на МБАЛ "Сърце и мозък" - Бургас. Чрез анализатор на телесни мазнини те ще могат да измерят съотношението на мазнините - индекс на телесна маса и килокалории.

Събитието е част от програмата на Община Бургас, с която ще бъде отбелязан Световният ден на сърцето - 29 септември.

Доктор диетолог и фитнес инструктор ще консултират бургазлии как да редуцират телесното тегло при деца и възрастни в контекста на профилактиката и лечението на затлъстяването, като основен фактор за сърдечно-съдовите заболявания.

В 16.30 часа на площад "Атанас Сиреков" /пред сградата на Община Бургас/ ще се проведат спортни игри и танци с участието на деца и възрастни, трениращи в различни спортни клубове и танцови школи.

Тази година общинската кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания, ще се проведе под мотото "Аз обичам сърцето си", в партньорство с МБАЛ "Сърце и Мозък". Организаторите напомнят, че основните фактори за подобряване на качеството на сърдечното здраве остават намаляване на стреса, балансирания хранителен режим и физическата активност.

Медиен партньор на кампанията "Аз обичам сърцето си" е общинско радио "Гласът на Бургас".

 


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата