Вторник, 26 Яну 2021
    
Карнобат

Президентът Радев: Ще продължа да подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ

  26.09.2020 13:57  
Президентът Радев: Ще продължа да подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ

Нека не даваме поводи да падаме още по-ниско в класациите по свобода на словото, призова Румен Радев и заяви подкрепа за подписката на журналистите за условията на работа в Народното събрание

 

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни държавният глава и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.

България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, каза Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите. Държавният глава заяви подкрепа за подписката и посочи, че дейността на народните представители е посветена на хората, така че гражданите трябва да знаят точно какво вършат депутатите.

Отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партийният интерес, и ще продължавам да го правя, заяви президентът в отговор на въпрос дали ще създаде свой политически проект. Румен Радев заяви, че  все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната и изразяват подкрепа на позициите му.

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. „Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочи Румен Радев.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил