Сряда, 21 Oct 2020
    
Руен

Ето в кои руенски села са новите случаи на коронавирус

  24.09.2020 17:31  
Ето в кои руенски села са новите случаи на коронавирус

Михаил КОЛЕВ

 

Както вече стана ясно пет са новите случаи на заболели от коронавирус в община Руен за последното денонощие. Трима от заразените се намират в болница, в добро общо състояние, заяви пред вестник „Черноморски фар“ кметът на общината Исмаил Осман. В УМБАЛ-Бургас са жена от село Ябълчево и мъж от село Зайчар, а във варненската болница е мъж от село Билка. Останалите случаи са две жени – едната от тях е от село Струя, а другата е медицинска сестра от село Дропла.

За съжаление в община Руен има и починал от COVID-19. Това е 32-годишен мъж от село Припек, който е страдал от хронична бъбречна недостатъчност.

Във въпросните населени места, откъдето са новозаразените и починалият, няма паника сред местните, увери Осман.

„Няма страх сред хората в тези шест села. Призоваваме всички жители в община Руен да спазват противоепидемичните мерки. Вече е ясно, че трябва да свикнем с този вирус и че той е част от нашето ежедневие, но най-важното е да се пазим и да не се поддаваме на паниката“, каза още Исмаил Осман.


Анкета

Каква зима ни очаква?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Красимир и Мария Слабакови – художници:Фазаново е нашата носталгия
  20.10.2020 15:18      

Хлябът ни не е предназначен за препродаване, той е направен за споделяне. Това, което се споделя чрез него не е насъщният, а добротата