Понеделник, 25 Яну 2021
    
Поморие

Поморие празнува Деня на Независимостта

  22.09.2020 15:06  
Поморие празнува Деня на Независимостта

Честването на 112-та годишнина от Деня на българската Независимост  започна благодарствен молебен, отслужен от отец Борис при храм „Св. Рождество Богородично”.

 „Провъзгласяването на независимостта на България и нейното признаване от Великите сили, е този държавен акт, без който е немислимо бъдещето на нашата страна. Той бе успешен, защото се извърши  със съединените усилия на народ, правителство и държавен глава, които спечелиха симпатиите на цивилизования свят и убедиха в своята правота европейската дипломация. В днешно време, нека по-често обръщаме поглед към успешните събития в историята на Родината ни и от тях да черпим вдъхновение, надежда и вяра в собствените сили.“ – това каза в  част от празничното си слово Любка Николова, уредник в отдел „Нова и най-нова история” в Исторически музей – Поморие.

Със стихове, народна музика и танци децата от ДГ „Детелина“ гр. Поморие и Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина”, с ръководител Владимир Данаилов също поднесоха поздрав за празника.

Венци и цветя пред паметните плочи на участниците в Освободителната война поднесоха кметът на община Поморие Иван Алексиев, председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов, общински съветници, директорът на Дирекция “Хуманитарни дейности“ Антон Лалев, общественици, жители и гости на града.


Анкета

Ще отидете ли да гласувате по време на пандемия?


Резултати

Мнения

Мнения Поморие
Галина Мешкова, еколог: Климатичните промени намаляват видовото разнообразие на птици
  24.10.2020 15:10      

Галина Мешкова е дългогодишен сътрудник на СНЦ „Зелени Балкани“, завършил